Honda NC700X vs. Kawasaki Versys 650

2017.11.23. 13:02

Tisztelt Nepperűző!

Jelenleg egy Suzuki GS500-zal motorozok, ami az ésszerű közlekedéshez elég. Kategóriát szeretnék váltan, megbízható, kényelmes motort keresek a 186 cm-es magasságomhoz. A mindennapi használat mellett 300-500km-es kis gurulásokra használnám. Fontos az utas kényelme is.

Két típus között dilemmázok. Egyik a Honda NC700X (2012), amit elsősorban DCT-vel ajánlanak, de ragaszkodok a hagyományos váltóhoz. Illetve a Kawasaki Versys 650 (2008). Ami öregebb viszont olcsóbban hozzá lehet jutni.

Ön melyiket ajánlaná és miért?

Válaszát elöre is köszönöm.

Tisztelettel: Sándor

Kedves Sándor!

A hagyományos váltós NC700X-et szerintem toronymagasan veri a Versys 650 - erősebb, könnyebb, megbízhatóságban pedig ugyanott van, ráadásul jobban kimotorozható.

A Versys-nek viszonylag rövid a tengelytávja, ezért korpulens emberből kettő már rosszul fér el rajta, de éppen emiatt (és a meredek villaszög miatt) jól fordul. A blokkját az ER-6-hoz képest áthangolták, lentről jobban lép - 72 lóerő helyett csak 64 LE, és a nyomatéka is 66 helyett 61 Nm, de lentről szebben indul, nem érződik gyengébbnek.

Versys ORG

Az ER-6 formatervét megosztónak szokás hívni, amit nyugodtan fordíthatunk rondának is, de a részletek nagyon rendben vannak, szép a lengővilla, tisztességes a fordított teleszkóp, és úgy általában van benne ötlet - amúgy ugyanaz a Shunji Tanaka rajzolta meg, aki az MX-5 NA-t és az első generációs Z1000-et is jegyzi.

A Versys baromi megbízható, ráadásul a karbantartása sem bonyolult - mondok egy példát, a váltó kazettás, tehát ha ott van valami gond (nem szokott), akkor sem kell szétborítani a blokkot. Az olajcsere-periódus hivatalosan 12 ezer, de érdemes hatezrenként olajat és szűrőt cserélni - sem munkadíjban, sem anyagárban nem nagy ügy, a szűrő kb. 3500 forint, 1,9 liter 10W40 kell bele, az olajleeresztő csavar alátéte is 200 forint alatt van. Mivel kevés olaj megy bele, érdemes odafigyelni a szintre, illetve minőségi kenőanyagot tölteni van bele.

A 2009 előttiekkel sincs gond, de ha belefér, megéri 2010 utánit venni, azoknál ugyanis néhány apróságot kijavítottak, például a tükrök nem lazulnak le a vibrációtól és a hátsó kerék sem veri rá a vizet az ABS-hez vezető kötegre.

Üdv: Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.