Mi lehet a baj egy húszéves angollal?

2018.03.14. 09:09

Tisztelt Nepperűző!

Az lenne a kérdésem, hogy megéri-e Triumph Trophy 900-at vásárolni?

1998-as évjáratról van szó, viszonylag kevés kilométerrel. Magyar motorról van szó, tehát érvényes forgalmija és szervizkönyve van.

Nézegettem fórumokat több nyelven is, többnyire azt írták, megbízható motor. Alkatrészügyelig pedig szinte minden japán benne, így ha valami elromlik, sem lehetne nagy gond.

Vagy nem így van?

Előre is köszönöm!

Üdv!

András

Kedves András!

A Trophy 900 elég ritka motor, a Triumph ma sem nagy gyártó, amikor pedig ezeket gyártotta, sokkal kisebb volt. Amennyire tudom, tisztességesen megépített motor, és valóban, nagyon sok alkatrészt ugyanazoktól a beszállítóktól legózták össze, ahonnan a japán gyártók is. Tehát némi cikkszámtúrási hajlandósággal ki lehet deríteni, hogy mivel egyezik a feszültségszabályozó, a fék, a visszapillantó tükrök, stb... angol fórumokról ezek jó eséllyel kitúrhatók. Ami pedig speciális műszaki elem, azt a kor más Triumph-jain is felhasználták, tehát az idomokat leszámítva alig van rajta egyedi alkatrész.

Triumph Trophy 900 98

Ami egy ilyen motornál probléma lehet, az a hozzáértő hiánya - olajcserét, meg hasonlókat bárki meg tud rajta csinálni, de ha egyszer felbukkan egy speciális hiba, akkor azzal nem lesz kihez fordulni. Aki annak idején részt vett ennek a típusnak a gyári szervizoktatásán, azt ma már nehéz felkutatni. Tehát egy komplikáltabb, vagy alapos típusismeretet igénylő hibajelenség felkutatásával magam sem tudnám kapásból, kihez forduljak.

Ettől függetlenül viszont vehető motornak tartom, a hazai Triumph-os közösségbe bekerülve valószínűleg a szakértőgárdához is el fogsz jutni.

Üdv.

Nepperűző