Sok tróger tulaj után hogyan írassam át a motort?

2018.05.07. 16:44

Tisztelt Nepperűző!

A következő lenne a gondom, adott egy 125 köbcentis rendszámmal rendelkező motorkerékpár, ami átment pár tulajon, de senki nem vette a nevére, rendszám nélkül használták. Amikor hozzám került, megkaptam a forgalmi engedélyt (régi típusú zöld, azaz a 2 lapos) és a rendszámot is. Szeretném a nevemre venni, és levizsgáztatni, hogy zavartalanul közlekedhessek vele. Van-e erre lehetőség? Ha igen milyen módon? Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Joci

Kedves Joci!

A járművek esetében az adásvételik története olyan, mint egy lánc, ha valahol megszakad, szopó, nem íratható át. Hiába van rendszámod, meg minden. Ilyenkor két opció van:

- nem használod közúton, ennyi.

- felkeresed az utolsó olyan tulajt, aki a nevére vette (ő van a forgalmiban), írtok vele egy adásvételit, mintha nem lettek volna közte gyanús emberek.

A harmadik, elméleti opciót nem ajánlom, vagyis hogy a forgalmi alapján hamisíts egy adásvételit, és azzal menj be átíratni, mert ha az utolsó eladó előírásszerűen leadta eladás után az adásvételijét, be is buktad a dolgot.

Szóval kutatsd fel a forgalmiban szereplő embert, és reménykedj, hogy a motoron ne legyen az átírást ellehetetlenítő tartozás.

Üdv:

Nepperűző