Suzuki: villannyal is lehet majomkodni

2016.06.15. 10:50

A Honda MSX 125 többféleképpen értelmezhető. Emlegethetjük válságmotorként is, de a monkey bike kategória jeles képviselőjeként mondhatjuk róla azt is, hogy igen vicces, vagány gép, amellyel jól el lehet szórakozni. Nem csoda, hogy ugyanebben a kategóriában bejelentkezett már a Kawasaki is, most pedig a Suzuki teszi oda a magáét – igaz, némi csavarral.

Maga az Extrigger koncepció már nem teljesen új, hiszen a 2013-as Tokyo Motor Show-n is láthattuk. Most azonban nagyon úgy tűnik, eljut a sorozatgyártásig a Honda Grommal (ez az MSX amerikai piacos elnevezése) formai rokonságot mutató motorkerékpár. A csavar azonban ott jön, hogy egy villanyhajtású modellről beszélünk.

Ha abból indulunk ki, hogy a Grom felségterülete is a város, akkor kézenfekvő választásnak tűnik az elektromos hajtás. Rövidebb távok megtételére kiválóan alkalmas, de túrázni nyilvánvalóan senki nem ezzel akar majd elindulni. Kérdés, hogy a mókából mennyit vesz majd el a pörgős motorhang hiánya.

Az Extrigger tanulmány vázlatait és terveit Európában, Kínában és az Egyesült Államokban is bejegyeztette a Suzuki, ebből lehet most arra következtetni, hogy hamarosan sorozatgyártású modellként láthatjuk a kis villanyos gépet. Akár már az őszi nagy motorszalonokon is megtörténhet a leleplezés.