Ilyen sokszor még semmi nem ment csődbe

2017.01.27. 12:30

Az EBR csődsorozata világcsúcs, egységnyi idő alatt még egyetlen gyár sem zárt be és támadt fel ennyiszer. Most éppen egy újabb bezárással erősítette meg Erik Buell a rekordját. Az EBR elkezdi leépíteni a gyártósorokat, a művelet a jövő héten kezdődik, és az első lépése a márka bezárásának.

A befektetők szerint az EBR eredményei alulmúlták a várakozásokat, illetve a piaci folyamatok sem kedveznek egy ilyen vállalkozásnak, és nem látják biztosítottnak a termelés felfuttatását, így a leépítés mellett döntöttek.

Aki figyelte az amerikai sportmotorgyártó körüli híreket, annak nem okozhatott ez meglepetést - folyamatosan halogatták az új modellek bemutatását, nem volt kapacitás érdemi fejlesztésre. Bár nemsokára végleg lehúzzák a rolót, a kereskedőket biztosították, az alkatrészellátás továbbra is biztosított marad. 

Már csak az a kérdés, hogy Erik Buell mit fog lépni a csődre - elengedi a saját márka gondolatát, vagy sokadik alkalommal ismét belevág?

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.