Eddigi legszerényebb ígéretét tette az MV Agusta

2017.03.14. 10:15

Nehéz éven van túl az MV Agusta, és még nehezebbek előtt állnak, pénzügyi gondok, gyanús befektetők, szakadék szélén billegő olasz gazdaság: nem könnyű. Egy éve még arról volt szó, hogy sorban jönnek az újdonságok - aztán a szomorú valóság szerénységre kényszerítette Castiglioniékat, most modelleső helyett összesen három újdonságot ígérnek - azt is két év alatt.

Idén egyetlen várható, azt is csak ősszel leplezik le az EICMA-n, ez várhatóan a négyhengeres Brutale lesz, amire már olyan sokszor utaltak. Viszont az új F4-re egészen biztosan várni kell, mert elmondásuk szerint egy új ezres sportmotornem tartozik az égető problémák közé, most jól és nagy számban eladható, nyereséget termelő modellekre van szükségük.

A 2018-as újdonságokról keveset tudni, nem kizárt, hogy az Turismo Veloce mintájára további adventure modelleket készítenek. Ami mindenképpen rossz hír, hogy még számos típus jövője bizonytalan, például a Rivale, a Stradale és az F4 nem kapta meg az Euro4-es továbbfejlesztést, és nem tudni, tervben van-e a piacon tartásuk, vagy a bajban lévő gyártó elengedi őket.