Két díjat is behúzott legfontosabb luxusjármű-szemlén a Ducati

2017.06.02. 12:59

Nehéz körbeírni a Concorso d’Eleganza Villa d’Este lényegét, olyasmiről szól, hogy drága, ritka és különleges járműveket vonultatnak fel a gazdag emberek, a végén pedig díjakat nyernek velük. A Ducati idén nagyot ment, a café racer és a tanulmányok/prototípusok kategóriákban is értékelték a munkájukat.

A café racerek között egy átépített Scramblerrel nyűgözték le a zsűrit - a váz, a lengővilla és a blokk maradt, viszont küllős kerekekkel, ledes lámpával, komoly futóművel, mélyre húzott kipufogóval és bámulatosan szép alumínium tankkal és ülésidommal turbózták fel. A tanulmány kategóriában a harmadik helyezés lett az övék egy Desert Sled alapú retró-futurisztikus géppel.

"Nagyon büszke vagyok a sikerre, mindenekelőtt azért, mert az összes nevező nagyon magas színvonalat képviselt, és így is sikerült szép eredményt elérni" - nyilatkozta Andrea Ferraresi, a Ducati Design Center igazgatója.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este-t 1929 óta rendezik meg, és a világ legexkluzívabb szépségversenyének tartják a vintage járművek rajongói. Számos gyártó itt mutatja be különleges tanulmányait, ha a legfinnyásabb közönséget akarják megszondázni. A BMW például rendszeres résztvevő, a Concorso d’Eleganza Villa d’Este-n mutatták be az Electric Concept Linket, az R5 Hommage-t és a Concept90-et is.