Pár rajongónak suttyomban bemutatták a KTM 790 Adventure-t

2018.06.28. 10:59

A KTM 790 Adventure nem tartogat sok meglepetést, láttuk már kémfotón, láttuk már tanulmányként, és most 150 hardcore KTM rajongó élőben is megtekinthette a Szardínián egy kalandtúra-ralin.

A jelenlévők nagyjából ugyanazt láthatták, amit mi is sejtettünk, stimmel az osztott ledes lámpa, felnik, a fékek, a lengővilla, a tank - egyedül a fekete szín szokatlan, a szériaváltozat viszont már narancssárga lesz.

A blokkról keveset tudtunk meg, az RC8c-nek keresztelt soros kéthengeres alapvetően ugyanaz, mint a már tesztelt 790 Duke-ban, de a nyomatékát máshogy adja le, alacsonyabb fordulatról húz, a csúcsteljesítményről viszont nem esett szó.

A futóművet KTM-es hagyomány szerint a WP szállítja, az elektronikai csomag pedig egy kategóriával feljebb is fullosnak számítana: kanyar-ABS, dőlésszög-érzékeny kipörgésgátló, üzemmódkapcsoló, gyorsváltó, szóval minden van benne, amit csak el lehet képzelni.

Feltűnő, hogy a tank kialakítása erősen emlékeztet a 990 Adventure-re, az üzemanyag mélyre került, ami jót tesz a motor súlypontjának, a kapacitása pedig akkora, hogy 400 km-es hatótávot is megenged.