A Curtiss megcsinálja az elektromos V8-as motorkerékpárt

2018.08.28. 09:45

A Curtiss Motorcycles - a Confederate utódja - méregdrága, art deco elektromos motorokat gyárt, még ha az első modelljük, a Warhawk egy V2-es benzines volt, de a következő típusuk, a Zeus már villanyos - és most beharangozták a harmadikat, ami végre az a merész őrület, amit az első pillanatoktól vártunk. A Hera egy full elektromos motor, mely az 1907-ben gyártott Curtiss V8 előtti tisztelgés. Még egyszer: V8-at imitálnak villanymotorral.

A Curtiss Motorcycles névadója, Glenn Curtiss 1907-ben egy V8-as motorral szerelt, mai fogalmaink szerint leginkább biciklinek tekinthető járművel 219,3 km/h-s rekordot állított fel. Egyelőre csak egy CGI-tervet hoztak le a Heráról, és azon látszik, hogy a V8 hengereit akkupakkokkal imitálják, a váz és a futómű megoldásai a Zeus-ra hasonlítanak, és megtartják az 1907-es szellemi ős 167 centis tengelytávját, valamint azt ígérik, hogy gyorsabb és kényelemsebb lesz, mint a Curtiss V8.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.