Spoiler alert: KTM 790 SMT és 500-as változatok

2018.12.17. 15:47

Nehéz lehet a KTM sajtóosztályán dolgozni, az osztrák motorgyártó ügyvezető igazgatója, Stefan Pierer ugyanis sokszor interjúkban spoilerezi el a gyár terveit, és emiatt előfordul, hogy bizonyos nagy döntésekről a dolgozók az újságokból értesülnek először. Pierer ezúttal egy interjúban a jövő középkategóriás KTM-jeiről sztorizott (közvetlenül az után, hogy elmesélte, mennyire szívesen megvenné a Ducatit).

ktm-790-parallel-twin-engine

Az első, és számomra a legérdekesebb rész a 790 Duke platformjáról szólt - a nakedet már próbáltuk, az Adventure-ből bemutatták a szériaérett változatot -, és a platformban való gondolkodás jegyében készülnek belőle további változatok is, például egy utcára való supermoto, egy 790 SMT, mely félúton lenne az Duke és az Adventure között, 17-es kerékkel, de némi extra rugóutakkal.

Pierer másik érdekes bejelentése az 500-as modellcsalád volt, mely a 790-esnek lenne rokona, tehát két hengerrel várható, és Indiában készül(ne) a Bajaj-nál - ezek első sorban a Honda CB500, a Suzuki SV650 és a Kawasaki Z650 ellenfelei lesznek.

Mivel ezek távlati tervek, érdemes őket ennek megfelelően kezelni. A 790 SMT-ből akár már egy év múlva is lehet tanulmány, de az ötszázas sorozat első nyomaival legkorábban három év múlva fogunk találkozni.