Első kép az Aprilia RS 660-ról

2019.10.30. 14:59

Idén is lesznek érdekes újdonságok az EICMA-n, de így is kiemelkedik a mezőnyből az Aprilia RS 660, amely a várakozásunk szerint a feje tetejére fogja állítani a kéthengeres középkategóriát. A 100 lóerő és 180 kiló alatti motorok között átlagon felüli indulóra számítunk, amely - ha minden igaz - elég jól fogja hozni a tavaly bemutatott tanulmány igényes részleteit.

2020-aprilia-rs-660-teaser

A blokk ugye egy fél RSV4 felfúrva, a váz egy komoly alu hídváz, masszív lengővillával és minőségi futóművel - az Apriliánál úgy fogalmaztak, hogy ez az RS250 szellemi utódja a mai korszellemnek megfelelően - és ez egyben egy platform is, ugyanezzel a blokkal lesz naked bike és túraenduró is.

Egyelőre egy sziluettképet adtak csak ki beetetésnek, de ha alaposabban megnézzük, kiderül belőle ez-az. Egyrészt elég jól követi a tanulmány vonalait, nem spórolták el az aerodinamikai elemeket sem, valamint a fék és a futómű is hozza az elvárásokat.

Ha minden igaz, ugyanazokat az elektronikákat kapja meg, mint amivel az RSV4 is rendelkezik, ezzel pedig új szintet jelent a középkategóriában.