Késznek tekinthetjük a Honda CT125-öt

2020.04.01. 08:32

A Honda jó lóra tett, amikor az MSX125 műszaki alapjaira a saját múltját reciklálva elkezdett mesés és vidám retró motorokat építeni - a Monkey 125 és a Super Cub 125 egyaránt szerkesztőségi kedvenc volt, és már készül, mit készül, egyenesen készen is van a Honda CT125, vagy Hunter Cub, esetleg Trail 125 - ugyanarról van szó, csak a különböző piacokon más-más néven fut majd.

A Honda Japán weboldalán már fel is bukkant CT125 néven. A műszaki alapok a Super Cubból jönnek, de hosszabb rugóúttal és nagyobb szabad magassággal látják el.

A japán piacos változat egyszemélyes üléssel készül, mögötte pedig csomagtartó van - az viszont könnyen lehet, hogy máshol kétszemélyes nyereggel dobják piacra.

Bár az összhatás hiteles retró, nem irtották ki a modern részleteket, például tárcsafék, egycsatornás ABS (csak az első keréken) és LCD kijelző is látható rajta.

Olcsó biztosan nem lesz, hiszen ez már rég nem igásló, hanem ugyanúgy stílustárgy lett, mint a Vespa, és az árazás is ezt tükrözi - Super Cub 1,2 millió volt, az pedig jó eséllyel drágább lesz. Ha minden jól megy, 2021-től nálunk is megjelenhet.