Már jövőre jöhet a frissített 890 Adventure

2021.01.04. 15:40

A KTM-nél alig váltották le a 790 Adventure-t a nagyobb, 890-es modellre, már dolgoznak az utódján, várhatóan 2022-ben jöhet a frissített kivitel. Ezek alapján erős a gyanú, hogy a mostani 890-es modell csak egy hirtelen reagálás volt az Euro5-re, illetve egyfajta felzárkózás a konkurensekhez, például a Tiger 900-hoz.

Web KTM 890 Adventure

Már dolgoznak a következő 890 Adventure-ön, mely egy komoly formai frissítést is hoz, a műanyag burkolatok például teljesen újak lesznek, és feltehetően javítják a szélvédelmet is.

A másik fontos változás a tankot érinti. A jelenlegi modellnél rali stílusú tankot használtak, tehát két oldalt, mélyen lent van a tartály, ami egyfelől a súlypontnak tesz jót, valamint az ülést közelebb lehet vinni így a kormányhoz, ezáltal terepen jobban irányítható. Az új modellen mintha a tank magasabbra került volna - tehát vagy a motor súlypontot helyezik ezzel magasabbra, vagy más újratervezett alkatrészek miatt van szükség erre, hogy így állítsák vissza az eredeti egyensúlyt.

Ezen felül nagyobb műszerfalra lehet számítani, illetve nem kizárt, hogy a 1290 Super Duke R-ről már ismerős, új kapcsolók is átkerülnek a 890 Adventure-re is.