Jövőre jöhet az elektromos Jawa

2021.07.29. 07:39

Néhány éve már a Mahindra birtokolja a Jawa márkanevet, de természetesen így sem hagyhatták ki azt a ziccert, hogy Indián kívülre merészkedjenek, és Európában újra kínáljanak motorokat ilyen néven. Az ázsiai és európai modellpaletta amúgy nem azonos, az öreg kontinensen nemrég mutattak be egy új 500 köbcentis gépet, igaz, nem saját fejlesztésűt. Van azonban más is a tarsolyban.

Egy ideje persze már tudni lehet, hogy elektromos modellt fejlesztenek, de a legújabb hírek szerint jövőre már meg is érkezhet az újdonság. Egyelőre csak nem hivatalos renderelt képek készültek az Electric Vehicle Web és Sreejith Krisnan autóipari formatervező jóvoltából, amelyek nagyjából előrevetítik, mire számíthatunk. Persze közel sem biztos, hogy a végleges villany-Jawa bármilyen hasonlóságot mutat ezzel a látványtervvel.

Ha mégis így lenne, annak azért örülhetnénk, hiszen számos jellegzetes jawás stíluselemet felvonultat az elképzelés, elég ha a fényszóróra, a tankra, a sárvédőkre vagy a kétszemélyes nyeregre nézünk. Ugyanakkor blokk helyett egy jókora titokdobozt látunk, természetesen ez rejtené magát a technika egy részét – már azon a kerékagymotoron kívül persze, amely a hátsó kerékbe költözik.

Mivel itt még tényleg csak afféle látványtervről van szó, ráadásul nem is hivatalos információkból táplálkozik, nem sok értelme van műszaki megoldásokról beszélni – de egyébként sincs még nyilvános adat ezekkel kapcsolatban. Mindenesetre kíváncsian várjuk a hivatalos verziót.

Forrás: Electric Vehicle Web