Halálos balesetet szenvedett Jakub Gurecky, a Northern Talent Cup bajnoka

2022.02.08. 14:53

Tegnap, 2022. február 7-én edzés során halálos balesetet szenvedett a 16 éves Jakub Gurecky, a Northern Talent Cup 2021-es bajnoka. A cseh versenyző idén már a világbajnokság előszobájának számító Red Bull Rookies Cupban húzta volna a gázt.

-image-from-ios-2 0.big

Az Ohvale motorjával edzett, amikor bukott, és súlyos fejsérülést szenvedett. Gurecky tavalyelőtt nagyokat csatázott Görbe Soma ellen - akkor a magyar pilóta végül megnyerte a bajnokságot, 2021-ben viszont Gurecky már egy sokkal erősebb mezőnyben lett bajnok, például a magyar-amerikai Rossi Moor ellen. Gurecky az NTC többi magyar pilótájával, Farkas Kevinnel és Vincze Martinnal is jó viszonyt ápolt.

Korábban írtunk már a jelenségről, hogy az elmúlt időben egyre több fiatal veszíti életét a nagy bajnokságok utánpótlás-kategóriáiban, és ugyan a MotoGP-ben 18 évre emelték a korhatárt, egyelőre nem látni, hogy mi lenne a megnyugtató megoldás arra, hogy a motorversenyzés ne követelje gyerekek életét.

A tegnapi nap másik rendkívül szomorú híre, hogy az amerikai superbike bajnokság következő sztárjának tekintett Jason Aguilar is életét veszítette, a 25 éves pilóta hegyi kerékpározás közben szenvedett végzetes balesetet. Aguilar 2017-ben Superstock 600-ban bajnoki címet szerzett, 2020-ban a Supersport 600-as osztályban a negyedik helyen végzett, majd egy év kihagyás után idén a Superbike mezőnyben versenyzett volna egy Yamaha R1-gyel.