Legóval ünneplik a 75 éves Vespát

2022.03.02. 10:48

Tavaly ünnepelte fennállása 75. évfordulóját a Vespa, amely ma már nemcsak egyszerű motormárka, hanem luxuscikk, sőt egyfajta önkifejezési forma is. A jeles alkalomra természetesen speckó modellekkel is készültek, az pedig már egy friss felmérésből derült ki, hogy a márka mintegy 324 milliárd forintot ér. Most a Lego jóvoltából folytatódhat az ünneplés, hiszen a jubileumra egy klassz készletet állítottak össze.

Egy klasszikus, hatvanas évekbeli Vespa 125-öt lehet összerakni a kockákból, és bár a szett nem olyan gigantikus méretű, mint az 1920 darabos BMW M 1000 RR, azért az 1106 építőelemmel is el lehet tölteni jó pár kellemes órát. A színválasztás sem véletlen: a halványkék az olaszok kezdeti kínálatának egyike volt.

A kész makett 35 centi hosszú, 12 centiméter széles és 22 centi magas. Bár burkolatokkal ellátott robogóról van szó, azért a motorblokkot is kidolgozták, hiába van elrejtve. Van pótkerék is, középsztender, de még stílusos bukósisak is jár hozzá, persze szemüveggel együtt. Sőt, a virágcsokor is tartozék, hogy Gianni ne menjen üres kézzel udvarolni Francescához.

A vespás készlet márciustól már idehaza is elérhető, az interneten szétnézve 30-40 ezer forint közötti áron lehet hazavinni.