900-as géppel térhet vissza a Gilera – Kínából

2022.04.01. 07:32

A Gilera még ma is igen jól csengő név, még annak ellenére is, hogy az utóbbi évtizedekben leginkább csak robogókon találkozhattunk vele, és persze az olyan csemegéket se feledjük, mint a DNA. Pedig az ötvenes években még 500 köbcentis vébét is nyertek, legutóbbi nagy sikerük a motorsportban a tragikusan fiatalon elhunyt Marco Simoncelli nevéhez fűződik, aki 2008-ban lett a 250-es géposztály királya. Lényeg az egészben, hogy csillogott már fényesebben is a Gilera név, mint manapság. Most viszont a kínaiak leporolnák.

kkpuj52ulfccnptlmtithat654

Az ötlet a Zongshen-Piaggio vezetőinek jutott eszébe. El is kezdték a szabadalmaztatását egy 900 köbcentis V2-es blokknak, amely műszakilag az Aprilia Shiver 900-ban használttal rokon. Egyébként ebből faragták ki a Zongshennél azt a 987 köbcentiméteres saját verziót is, amely a Cyclone RA9 prototípusba került.

Ennél több információ egyelőre nem áll rendelkezésre, tehát azt sem tudni, milyen stílusú motorkerékpárba építhetik be a V2-es blokkot. Egyes források szerint éppenséggel az sem lenne meglepő, ha a Cyclone RA9 tanulmányból kerekedne ki végül egy új Gilera is.