Így kezdődhet a villany-Yamahák európai karrierje?

2022.04.06. 14:28

Egy hónappal ezelőtt fedte fel az elektromos modellekkel kapcsolatos terveit a Yamaha. Nem sokkal később bemutattak két újdonságot, a Neost, valamint az E01-et. Egyúttal pedig egy olyan, szokatlannak mondható modellt is megemlítettek, amely szerint Európában első lépésként járműmegosztó szolgáltatás keretein belül lehetne hozzáférni a villanyhajtású Yamaha robogókhoz.

Most ezen a téren látszik előrelépés, és úgy fest, Párizs lehet az első nagyváros, ahol elindítják a projektet. Ehhez a Troopyval fogtak össze, egy olyan céggel, amelynek már vannak tapasztalatai a közösségi robogómegosztással kapcsolatban. A Yamaha esetében kifejezetten az elektromos modellek flottába vételéről lehet szó, hiszen benzines típusok, mint a Tricity is, már pörögnek a rendszerben.

További részletek egyelőre nem ismertek az együttműködésről, tehát azt sem tudni biztosan, mely modellel kezdenék meg a villanyrobogó-megosztást. Várhatóan idén nyáron indulhat a szolgáltatás, aztán a tapasztalatok birtokában más országok nagyvárosaira is kiterjeszthetik.