Nagyot fektet a Nortonba a TVS Motors

2022.04.28. 10:41

Az indiai TVS Motors még tavaly áprilisban vásárolta fel a szebb napokat is látott Nortont. Talán ez volt a legjobb dolog, ami történhetett a márkával, ugyanis azóta egyértelműen úgy fest, fejlődési pályára álltak. A borzasztó V4 SS helyére megérkezett a számos ponton módosított V4 SV, és beindult az új gyár. Közben a cég korábbi vezérét elítélték.

Norton%20Motorcycles%20HQ Solihull %C2%A9Hufton%2BCrow 053

A TVS komolyan veszi a Norton projektet, most ugyanis bejelentették, hogy újabb százmillió angol fontot, azaz durván 45 milliárd forintot fektetnek a cégbe. A cél a további fejlődés biztosítása, méghozzá úgy, hogy továbbra is a tradicionális módszerekkel, kézi összeszereléssel dolgozzanak, de a modern technikával is ötvözzék mindezt.

A beruházással 250-300 új munkahely jön létre a következő három évben. A beszállítókat is beleértve viszont további 500-800 embernek ad munkát közvetve a TVS befektetése. Az indiai vállalat vezetői szeretnék elérni, hogy a Norton világelső legyen a különleges, nagy teljesítményű luxus-motorkerékpárok piacán, ehhez pedig szerintük most jó kezekben is van a márka, Robert Hentschel és a szakemberek mindent megtesznek.

A mostani befektetést Boris Johnson brit miniszterelnök is üdvözölte, hiszen álláspontja szerint ez nemcsak a Norton szempontjából, hanem a gazdasági növekedést tekintve is hasznot hajthat.