Az interneten nincs titok: jön a BMW F 900 GS

2023.09.06. 07:12

Nem tudom, valójában mennyire akart tényleg titokzatos maradni a BMW Motorrad, de a hivatalos kommunikációs csatornákon nem árulták el, hogy pontosan milyen újdonsággal fognak előállni szeptember 7-én, azaz most csütörtökön. De ez persze nem azt jelenti, hogy ne állna máris készen megfejtés. Röviden: leváltja az F 850 GS-t az F 900 GS!

bmw-f-900-gs-1
Fotó: BMW Motorrad / Facebook

A BMW Motorrad Twitter és Facebook csatornáin megjelent fotó árulkodik néhány részletről. A por mögött meghúzódó motor egyértelműen a német gyártó túraenduró vonaláról érkezik. A vitatható szépségű fényszórót elnézve gyorsan el is könyveltem a G 310 rokonságot, a saját tippem egy off-road orientált G 310 GS volt - és mint kiderült, ezt úgy be is néztem, mint a huzat.

Ha egy kép többet mond minden szónál, akkor a belenagyítás beszédesebb, mint egy 5 órás Partizán interjú. A művészek jöttek, láttak, nagyítottak, és nézd csak!

bmw-f-900-gs-2
Fotó: BMW Motorrad / Facebook

Lehet ezt másképp olvasni, mint úgy, hogy F 900? A GS-t már hozzátesszük. Ez azt jelenti, hogy a sorkettes GS-ek is megkapják a jelenlegi 853 köbcentis Loncin blokkok nagyobb változatát. Óriási meglepetést így már nem tartogat a sztori. A furatot 2 milliméterrel megnövelték, ennek köszönhető a hengerűrtartalom 895 köbcentire emelkedik. Azt pedig, hogy ez milyen, már tudjuk, hiszen az F 900 R-ben és az F 900 XR-ben már korábban is megismerhettük.