Jön a Harley GS Adventure-e, a Pan America CVO

2024.01.17. 09:38

Idén új modellváltozatban érkezik a Harley-Davidson legérdekesebb lövése, a Pan America. A Motorcycle.com információi szerint az amerikai levegőminőség javítására létrehozott állami szervhez, a CARB-hoz benyújtott dokumentumok értelmében 2024-ben CVO modellel bővül a Harley túraenduró kínálata.

A CVO – Custom Vehicle Operation – jelzés hagyományosan nagyobbra fúrt, és ezzel együtt persze erősebb motorblokkot, állkoppanós színösszetételeket, esetleg módosított kipufogót és komolyabb felszereltséget jelent a Harley-Davidsonnál. Csakhogy a Pan America nem egy hagyományos Harley-Davidson. Így a beszámoló szerint a hengerűrtartalom, valamint a teljesítményadatok érintetlenek maradnak. Azaz 1252 köbcenti 150 lóerő, 128 Nm forgatónyomaték.

Akkor mégis milyen CVO lesz ez a Harley? A különleges színsémát megelőlegezzük, de ez csak feltételezés. Amit viszont máris tudunk, hogy nehezebb. Nem is kevéssel, az eredetileg is 258 kilós ostromtoronyra még 20 kg teher érkezik. Ebből is csak következtetni lehet, hogy a jelzés az 1250 GS Adventure mintájára nagyobb tankot és többlet felszereltséget rejt és utóbbi felé tolódik a csúszka az off-road kompatibilitás - csatahajó tengelyen.