Mit kér a CBF tavaszra?

2009.03.15. 12:00

Tisztelt Motordoki! Lassan két számjegy fölé kúszik a hőmérő higanyszála, csicseregnek a madarak, kívánkozik elő a garázsból a motor. Kezdő motorosként tenném fel Neked a kérdésem. Van egy nem egészen féléves Honda CBF 600-am, melyben kb. 1400 km van. Lassan kihoznám, de nem tudom, hogy a rutinellenőrzéseken kívül (lánc, gumi, kormány, folyadékok) kell-e valamit átnézetnem rajta tavasszal. Mondjuk a téli állás után kell-e olajat cserélnem stb. Ha igen, akkor menjek el mihamarabb a szervizbe, vagy azért közlekedhetek 1-2 száz kilométert addig?

Várom hasznos tanácsodat a tavaszi kezdéssel kapcsolatban.

Előre is köszönöm!

Gábor

Kedves Gábor!

Sok extra teendő nincs a beüzemeléssel kapcsolatban, hiszen a tél nem tartott 3 évig... és remélhetőleg a motor nem is nagy hőingású, szabad helyen volt tárolva. Ha a motorban valóban csak 1400 km van, akkor az 1000-es olajcsere amúgy is ajánlott, én azt mondom, hogy cseréltesd le, induljon tiszta olajjal a tavasz és az idény.

Az egyéb rutinellenőrzéseket mindenképpen tedd meg.

Üdv:

Motordoktor

Mesélj, mi fáj?

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!
A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.
Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.