Szabad sportos Suzukit venni használtan?

2009.04.08. 13:00

Helló, doki!

Most szeretnék venni egy 600-as motort. Én Suzuki GSR 600 vagy GSX-r 600-ra gondoltam. Érdemes gyorsasági motorból használtat venni, és ha igen, akkor max. hány km legyen benne?

Mire kell figyelni használt motor vásárlásakor? Egy nem túl rutinos motorosnak érdemes-e új motort vásárolni, főleg gyorsaságit, még ha az csak 600-as is? Vagy ésszerűbb választás lenne inkább egy sporttúra változatban gondolkoznom? Milyen motort ajánlanál? Köszi a választ!

Kedves Levélíró!

Ez a legnehezebb kérdés, ugyanis nem tudom, hogy a motort mire szeretnéd használni, milyen beállítottságú vagy, milyen az önkontrollod, hogyan tudsz uralkodni magadon, így a lóerőkön... Néha kezdő motorosok is jól elboldogulnak erős, ízig-vérig sportmotorral, néha még gyakorlottaknak is nehezükre esik megálljt parancsolni a száguldó lovaknak... A vásárlásnál az állapot, a külső nagyon fontos, egy szép, gyári külső általában jó technikát takar, ritka, amikor valaki a motor esztétikájára nagyon vigyáz, de a szerkezeti részeket szétüti... de nagy okosságokat nem tudok mondani. Vidd el egy tapasztaltabb barátodat, esetleg kérj meg egy szerelőt, a tapasztalat és a hozzáértés jól fog jönni.

Ha nem jársz pályanapokra, csak túrázni, tekeregni kell a motor, akkor és a szupersportgépekről lebeszélnélek, ezek kialakítása, ergonómiája a jobb köridőket szolgálja, egy városi araszolgatásnál, egy nézelődős túrázásnál csak a hátrányát fogod elszenvedni. Az új motor mindig jobb és biztosabb, mint egy használt, hiszen még garanciális, azonban az ár nagy úr, neked kell eldönteni, hogy meddig tudsz nyújtózkodni. Aki hosszú távra tervez, annak az új motor jobb választás, még néha anyagilag is.

Én egy 600-as naked túramotort ajánlanék, ezekkel nem nyúlhatsz mellé, még egy kis sportos kanyargásra is bevethetők. Sok lehetőség van, neked kell dönteni, te fogod használni.

Üdv.

Motordoktor

Mesélj, mi fáj?

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!
A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.
Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.