2016.01.27. 14:41

Tisztelt Totalbike!

A következő szezonra keresek SV650N után valami erősebb, hosszabb távú túrákra, 2 személynek is alkalmasabb gépet, ami a mindennapokban is megállja a helyét. 1,5 milliótól csak akkor szeretnék föntebb menni, ha nagyon kihagyhatatlan ajánlat kínálkozna.

Honda CBF1000
Honda CBF1000

Több típus is szóba került, most a legjózanabb választásnak a CBF1000-et látom, de szívesen venném, ha ajánlanál alternatívákat.

A totalbike-os CBR1100XX használtteszt óta például rendszerint feketerigókkal álmodok. Sokat kellene feláldozni utasnak és nekem a kényelemből, ha az utóbbit választanám? Mire kell figyeljek ezeknél a típusoknál? A hirdetéseket nézegetve feltűnt, hogy a 8-10 éves gépeknél rendszerint 30 ezer km körüli futásteljesítmény van megadva. Nekem hihetetlennek tűnik, hogy mindenki csak 3000 km-t megy évente. Alaptalan a bizalmatlanságom? Persze tudom állapotot veszünk, nem kilométert, de mégis megnyugtató lenne, ha lehetne bízni abban amit a számláló mutat.

Tisztelettel,

Zoltán

Kedves Zoltán!

A CBF1000-et teljesen nyugodtan merem ajánlani. Még azt sem mondanám, hogy unalmas, mert azért mégiscsak egy ezres négyhengeresről beszélünk. Viszont azt is teljesen értem, hogy miért birizgálja a fantáziádat a Blackbird, és megint csak azt tudom mondani, hogy VEGYÉL.

Honda CBR1100XX
Honda CBR1100XX

Az utasnak lényegesen jobb dolga lesz az XX-en, mint az SV-n, vagyis körülbelül a CBF1000-rel azonos értékű a hátsó rész, talán a térdszög hegyesebb, de nem vészes. Hogy miért pont annyi kilométerrel hirdetik, amennyivel, azt nem én fogom megmondani, de nekem is gyanús, hogy minden 10 éves XX évi 3000 kilométert ment átlagban, pláne úgy, hogy egy sportos túramotorról beszélünk.

Ha tényleg rendben van a kiszemelt példány, ne törődj a kilométerrel, a Blackbird zseniális motor, egyszerre kényelmes túragép, vadállat és műszer.

Üdv:

Nepperűző