2017.02.20. 16:39

Tisztelt Nepperűző!

Szeretnék egy Piaggo Beverly 125/200/250 robogót városi közlekedésre. Sajnos, a kínálat szerény, és többnyire külföldről behozott robogókat találok. Bele merjek-e vágni külföldről behozott motor honosításában tapasztalat és kapcsolat nélkül?

Mit mond a gyakorlat?

Válaszát várva, köszönettel: Gyula

Kedves Gyula!

A megfelelő robogó kiválasztása sokkal nehezebb feladat, mint aztán bepapírozni - az előbbivel ugyanis átverhetnek, az utóbbihoz pedig legfeljebb türelem kell. Beverly-ből az általad nézett darabok elég bátran megvehetők, műszakilag a Piaggio egyen-elemeiből állnak, tehát alkatrész és hozzáértő szerelő is létezik hozzá.

A legfőbb veszély, hogy széthajtott, összetört, és rosszul talpraállított darabokat melegítenek rád, ha ezeket ki tudod szűrni, és valós óraállású, az elmondásokkal egyező állapotú, normális darabot találsz, akkor bátran vegyél - akár külföldről is.

A honosítás nem egy bonyolult dolog, nem kell hozzá sem kapcsolat, sem csókos, egyszerűen végig kell járni a hivatalos utat, amit korábban már többször megírtunk, legutóbb például itt (ha nincs kedved feleslegesen olvasni, ugorj egyből a válasz második bekezdésére).

Üdv: Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.