Ami a legfontosabb: legyen meg benne a DÖG

2018.05.15. 16:43

Kedves Nepperűző!

Furcsának tűnő igényekhez kérnék segítséget. Mindennapos Budaörs-Gödöllő ingázáshoz keresek régi sportmotort. Nem túl bő a keret, 700 ezer forint, konkrétan a motorra maximum 500 ezret szeretnék áldozni, az egyéb felmerülő költségek miatt. Tekintve, hogy megőrülök a régi formákért, színekért és a sor4-es blokkok hangjáért, elég sok típus maradt fent a rostán, ami érdekelne. Ezek szűkítésében szeretném a segítségét kérni. A következő motorokat néztem ki:

-Honda CBR900RR

-Kawasaki ZX-7R

-Suzuki GSX-R600 SRAD

-Yamaha FZR600R

-Yamaha YZF600R Thundercat

-Yamaha YZF750 SP

Az ingázáson kívül elmennék nyáron pár 5-600 km-s túrára, szerpentinre, pályanapra és rendszeresen szaladgálnék vele Bp. belvárosában is, és minden hétvégén Agárdra. Fontos lenne a penge futómű, megbízhatóság, a jó alkatrész ellátás és a könnyű eladhatóság is. A kényelmetlenségük abszolút nem érdekel, ha cserébe megremeg a lábam a technikától.Van ezek közt tuti befutó, vagy olyan, amit azonnal felejtsek el? Ezért a pénzért várhatok egyáltalán bármi jót? Minimálisat szeretnék csak bukni rajta, jó lenne annyiért eladni, amennyiért most megveszem.

Köszönettel:

Bence

Kedves Bence!

Nem esélytelen jó bringát venned, az anyagi kereted átfedésben van listával, már csak a tutit kell kiszűrni. Sajnos nagy megfejtés nem lesz, aminek egy igazán egyszerű oka van: ezek alapból nagyon jó motorok, de öregek, mint az országút - tehát minden az állapoton múlik.

Honda CBR 919 RR SC33 Left Side

A 919-es (SC33) CBR900RR tartós, mint a veszedelem. Még Tadao Baba munkája, tehát a kezességet mindenek fölé helyező tervezőzseni dolgozott rajta. Túrázni is kényelmes, de bökőset is lehet vele menni pályán, ha van baja, az a 16-os első kerék, amit érdemes lehet 17-esre cserélni, és onnantól már nem probléma a gumiválasztás.

A Thundercat vonalat nem érzem annyira sportmotornak, kevesebb bennük a dög, kicsit olyan, mint a CBR600F sorozat, mármint hogy ilyen szoftsport/sporttúra irányba vitték el a betyárság helyett. Ami nem baj, a karbis 600 F4 fel is került a legjobb sportmotorokat tartalmazó listánkra, szóval nincs vele baj, de ha a disznót keresed, akkor a hatkilós GSX-R-ek jobban ott vannak.

F4
F4

Mosdatlan vonalon a Kawasakik is erősek. Ma már annyira simák, kezesek és finomak, hogy el is felejtem, hogy 15 éve mennyire bennük volt a darabos, kötekedő dög - ha ezt keresed, adni fogják.

Arra figyelj, hogy minden motornak, a sportmotornak meg hatványozottan a tulajdonos a legnagyobb ellensége. Ennek megfelelően azt vedd, amelyik a legjobb állapotú: szervizelték a futóművét, fékét, jó a lánc, rendes gumi van rajta, a zsírzási pontokon ott a kenőanyag - ezek gondos tulajdonosra utaló jelek.

Suzuki GSX-R600 SRAD - 1997
Suzuki GSX-R600 SRAD - 1997

Az alkatrészellátás ezekhez nem gond, nyilván hengerfej nincs minden boltban a raktáron, de ezeknek a márkáknak van rendes képviseletük, ha új és gyári cucc kell. Egyékbént bontóból szinte mindent össze lehet vadászni hozzájuk, a kopó-fogyó cuccok pedig bármikor rendelkezésre állnak.

Üdv:

NepperűzőHirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.