800 ezerből melyik kategória a jó?

2020.03.30. 16:06

Tisztelt Nepperűző!

Szimpla véleményt szeretnék kérni pro-kontrával, mert nem jutok dűlőre. Van motoros múltam, bár nem mondanám magam egy Rossinak, van mit eleveníteni. 2 motor van a listámon, 1 pedig kerdőjellel. Közepes távokra, valamint nagyobb túrákra használnám, városban nem kínoznám, mint ahogy egy dízel autót sem veszek elő 2-3 km-re....

Kb. 6-800 van a tárcában, ezen felül a kötelező körök.

Amik versenyben vannak:

- VFR 800 fi '98-01

- CB900F Hornet

- V-Strom gondolati síkon.

Kicsit nehéz a döntés, mivel mind a három más stílus, de ezek jönnek be.

Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Roland!

Hogy neked melyik lenne a legjobb, azt nem tudom megmondani, mert ahogyan te is észrevetted, eléggé más kategóriák. Praktikus okokból azt mondanám, hogy a VFR800 Fi a te motorod, egyszerűen azért, mert abból van választék 8 kiló alatt, míg a többiből legfeljebb roncsot adnak ennyiért. Ezek hiába tartós motorok, ha szét vannak gyalázva, akkor ugyanúgy rosszak, mint bármi más, szóval ne a legolcsóbbat vedd. Költeni mindegyikre nagyon sokat lehet, pl. a két első féktárcsa ára is szemmel látható összeg. Ha ki kell cserélni az összes féktárcsát, betétet, a láncszettet, a gumikat és még folyik az egyik teló, be van verődve a kormánycsapágy, plusz szükség lenne légszűrőre, gyertyára, injektorszinkronra és szelephézagállításra, ez így egyben már gazdasági totálkárnak számít.

vfr800fi

Nagyobb túrákra ezek közül egyértelműen a V-Strom a legjobb, azon lehet a legjobban komplett napokat eltölteni. V-Strommal nyomtam le egy nap alatt egy San Remo-Budapestet (reggeltől késő estig húzod a gázt, csak tankolni és wc-re állsz meg, a kajálást is ezek közben oldod meg), amit sem a VFR-rel, sem a 900-as Hornettel nem szívesen vállalnék be.

IMG 2649

Ha szívesen mész tempót, mondjuk úgy szeretsz túrázni, hogy felmész az autópályára, stiften lehúzol Horvátországba vagy az Alpokba, aztán ott motorozol, majd újra pálya, nyélgáz, és két óra múlva otthon vagy, akkor a VFR a nyerő, egy bubis plexivel az erre a legalkalmasabb.

A Hornet 900 közel áll a szívemhez a tökéletességével, de az nem az igazi túramotor, inkább amolyan mindenes, mint az összes naked bike, csak nagyon kellemes az összhangja.

Üdv: Nepperűző