Ez már a 800-as KTM Duke lesz

2016.11.04. 13:53

A jövő héten induló EICMA előtt a KTM beizzította a hype-hajtóművet, és kidobtak egy sejtelmes képet. A középen osztott lámpa a legújabb KTM arculathoz illik, hasonlót láthattunk a kis Duke-ok kémfotóin, ez viszont várhatóan egy nagyobb modellhez tartozik - amit egyelőre KTM 800 Duke-ként emlegetünk.

ktm-800-duke-headlight-teaser

Az új, kéthengeres Duke a Husqvarna Nuda 900 helyén keletkező űrt töltené be, viszont a BMW-örökség kéthengeres nagyon nem tetszett a mattighofeni szakiknak - ezért egy teljesen új motort terveztek, ami könnyű, egyszerű, robbanékony, és megfelel az Euro4-nek. Ez lesz egyébként a KTM első soros kéthengeres modellje. A modellpalettán tisztán látszik a helye, hiszen az egyhengeres, 690 Duke és a 1290 Super Duke R közötti hatalmas kanyont kell betömnie, a piacon viszont már nem lesz ennyire könnyű, hiszen a Triumph szintén az EICMA-ra időzíti a Street Triple új változatát, ami a korábbi 675 köbcenti helyett 775 köbcentis lesz (ha minden igaz, úgy is fogják hívni, hogy Street Triple 775), az R változatát pedig már nagyon komoly futóművel és elektronikával szerelik.

A 800-as Duke mellett várható a KTM 1290 Super Duke R és a 390-es Duke megújulása is - míg egy hónapja az Intermoton a teljes Adventure kínálatot újrakeverték, most az utcai típusokon a sor, igaz, radikális átalakítások helyett ezúttal inkább precíz továbbfejlesztésre lehet számítani.