Várhatóan radaros tempomatot kap a Ducati Multistrada 1260 GT

2019.09.10. 13:18

A Ducati idén két nagy újdonsággal készül az őszi EICMA-ra, az egyik a szériaérett Streetfighter V4 lesz, a másik pedig a Multistrada 1260 GT - ez utóbbi egy V2-es, full-extrás túraenduró lesz, amelynél a luxusra és a túraképességre kerül a hangsúly. Bár alapvetően meglévő kiegészítőkkel szórják tele, várható valódi újdonság is, mégpedig a radaros, távolságtartó tempomat, amelyre a BMW és a KTM is benevezett már.

2019-Ducati-Multistrada-1260-Enduro-51

Bár úgy tűnik, hogy a három gyártó egyszerre fog debütálni ezzel a technológiával, a Ducati innovációs menedzsere, Pierluigi Zampieri elmondta, hogy már 2014 óta kutatják a távolságtartó tempomatot a Milánói Egyetemmel - ez viszont nem zárja ki azt, hogy ők is a Bosch rendszerét vásárolták meg.

Állítólag eredetileg a V4-es Multistradára szánták, de mivel a konkurenciáról kiszivárgott, hogy ők már idén piacra dobják az ezzel szerelt modelljeiket, a Ducati is úgy döntött, hogy már a 1260 GT-be is beépítik, mert az elsők szeretnének lenni, nem pedig a követők. Emellett valószínűleg kerül a Multistradára egy hátsó radar is, ami a holttérben történő veszélyekre figyelmezteti a vezetőt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.