Jonathan Rea lemondott a MotoGP-ről

2021.06.07. 08:24

Az északír Jonathan Rea igazi élő legenda a Superbike világában. A Kawasakival zsinórban hat bajnoki címet zsebelt be, és nagyon jó úton halad, hogy meglegyen a hetedik is. Eddig idén is magabiztosan motorozik, vezeti a tabellát, de az évadból nagyon sok van még hátra. Harmincnégy évesen még élvezi a Superbike-ban való szereplést, de olykor már felmerül, hol folytatja, ha innen lépni akar. A visszavonulás gondolatával már tavaly is kacérkodott.

Korábban felmerült már, hogy vajon mire lenne képes a ZX-10RR-rel a MotoGP-ben, de nyilván teljesen más világ a két sorozat, hiszen az egyikben prototípusok, a másikban szériaalapú versenygépek mennek. Ezért aztán érdekesebb lenne és több értelemmel is bírna megnézni, hogy mit tudna mutatni Rea egy GP-élcsapat motorjával.

Ezt vélhetően már sosem tudjuk meg, legalábbis Rea már leszámolt a gondolattal, úgy érzi, ebben a korban nincs már esélye gyári ülésre a MotoGP-ben, és azt se feledjük, hogy eddig sem kapott ajánlatot még a privát istállóktól se. A gyorsaságimotoros-vébén így továbbra is két futam szerepel a neve mellett: még 2012-ben ugrott be átmenetileg a sérült Casey Stoner helyére. Akkor egy hetedik és egy nyolcadik helyet szerzett a Hondával.

A hatszoros bajnok ezért inkább a motokrossz felé kacsingatna, szívesen kipróbálná magát például az Anaheim Supercrosson. Emellett az északír országos bajnokság egyik futamán is örömmel rajthoz állna. Szeret terepmotorozni, így érdekes kihívásként tekintene az ilyen versenyekre. Most azonban még dolga van a Superbike-ban, meg kellene nyernie az újabb címet.