2018.01.25. 17:34

Kedves Nepperűző!

Az Ifjúkori motoros nosztalgia kapcsan, amikor is egy 125 cm3-es MZ Trophy motorkerékpárral Berlinig motoroztunk a barátommal, 2 hét alatt 3700 km-t megtéve, most 60 évesen egy túra robogó vásárlásán gondolkodom.

Szempont a kényelmes üléspozíció, akár két személynek, elegendő teljesítmény 2-300 kilométernyi hosszabb túrákra is, főleg hétvégeken, szep időben. Nem vagyok egy filigrán alkat, átlagos 175 cm körüli magassággal.

Nézegettem a nagyrobogó kínálatot, kellene kis segítség az eligazodásban, mint tudjuk, aki sokat kérdez, annak sokat válaszolnak.

Alapból a Suzuki 400 Burgmanja kínálta magát, de látok Piaggiot, Kymcot, Kawasakit, Honda SW-T típusokat is. Túl sem szeretnék lőni a célon, ár/értékben keresném az optimalisat, akár 1,5 millió Ft-ig.

A kiválasztásban számítanék a tapasztalatukra es a szakertelmukre!

Köszönettel: István

Kedves István!

A nagyrobogó témát már egyszer alaposan körbejártuk, lényegében megint csak ugyanezeket tudnám leírni.

Luxusban a Burgman 650 a legkomolyabb, viszont ez már elég bonyolult jármű, amely több odafigyelést kíván - ezekről az odafigyelnivalókról itt már volt szó.

Ennyi pénzért egyébként már 2008 utáni Yamaha TMax-ot is kapni, amely a műfaj legjobb úttartású, legjobban motorozható típusa. Drágának drága, de a minőségnek ára van. A használt Tmax-oknak már komplett tesztet is szenteltünk.

Üdv:

Nepperűző