Gyártásban a méregdrága kanadai sportgép

2014.02.20. 10:10 - Hírszerkesztő

Néhány éve már megvillantotta sportos motorkerékpárját a Lito nevű, elsősorban elektromotorok és speciális elektromos rendszerek építésével foglalkozó kanadai cég. A Sorát február 28-án, a montreali motorszalonon ki is állítják, ezt követően pedig megkezdődik a gyártás Québecben.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Megújult az R

2014.02.19. 11:16 - Hírszerkesztő

A Yamaha még 2008-ban mutatta be legkisebb négyütemű sportmotorját, az R125-öt. A nyolcadliteres gép idomzata kísértetiesen hasonlít az R1-eséhez, így egészen a beindításig megdobogtatja minden motorbolond szívét. Amikor megszólal az egyhengeres, rögtön egyértelművé válik, hogy kevésbé durva motorról van szó, mint azt külseje alapján gondolnánk. Igaz, kategóriájában nagyon is jónak számít, és az eladási számok alapján is sikeresnek mondható.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Íme, az egyhengeres Ninja

2014.02.16. 12:09 - Hírszerkesztő

Az elmúlt év végén már felröppentek a pletykák egy új, egyhengeres Kawasaki sportmotor megjelenéséről. Január elején már kémfotót is láthattunk a kis Ninjáról, igaz, akkor még nem lehetett biztosra tudni, melyik modellt is lesték meg idő előtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Alkohollal Brazíliába

2014.02.12. 14:07 - Hírszerkesztő

Viszonylag olcsó, etanolos géppel bővíti brazíliai kínálatát a Yamaha. A japán gyártó újdonságába, az XTZ 150S Crosser BlueFlexbe ugyanaz a 149 köbcentis egyhengeres kerül, amelyet a Fazer 150 BlueFlexben is használnak. Ezzel a motor benzines, illetve tisztán etanolos üzemben is használható.

Távolról sincs vége, olvasson még »
12 hozzászólás

Mire készül a KTM?

2014.02.11. 11:40 - Hírszerkesztő

A KTM Európa legnagyobb motorgyártójaként évről évre fejlődik, az eladások terén idén ismét sikerült maguk mögé utasítani a BMW-t. Az osztrákok a Bajaj partnereként jelen vannak a világ egyik legnagyobb motorkerékpár-piacán, Indiában is. Sőt, a kisköbcentis Duke-okat helyben szerelik össze.

A KTM LC8 jelzésű, V2-es blokkja
Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Több fronton támad a Hero

2014.02.07. 16:42 - Hírszerkesztő

A Hero nemrég rukkolt elő egy meghökkentő külsejű és szokatlan műszaki tartalmú robogóval, az RNT-vel. Az indiai gyártó azonban nem áll le: az amerikai Erik Buell Racinggel kötött házasságból születő két új modell mellett egy futurisztikus géppel is készülnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Hetvenmilliót ért a pápa Harley-ja

2014.02.07. 10:47 - Hírszerkesztő

Január közepén már beszámoltunk róla, hogy kalapács alá kerül Ferenc pápa Harley-Davidsonja. Az egyházfő még tavaly, az amerikai márka fennállásának száztizedik évfordulója alkalmából kapta ajándékba a gépet, melyet biztonsági okokból nem tudott volna kihasználni. A Dyna Super Glide-ért minden várakozást felülmúló ajánlatot kapott az árverést szervező Bonhams aukciós ház.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Százas sprint három másodperc alatt

2014.02.06. 10:30 - Hírszerkesztő

Az elektromos motorkerékpárok egyre nagyobb teret nyernek: az amerikai Zero többek közt rendőrségeknek és hadseregeknek is szállít saját modelljeiből. Azonban nemcsak az utcán, hanem versenypályán is bizonyítanak a villanyhajtású gépek: a tavalyi Pikes Peak-i hegyi felfutót például a Lightning Motorcycles pilótája nyerte meg. Úgy tűnik, az olaszok ebben a műfajban sem akarnak túlzottan lemaradni.

Távolról sincs vége, olvasson még »
18 hozzászólás

Lehullt a lepel: itt a Dragster

2014.02.05. 10:18 - Hírszerkesztő

Az elmúlt hetekben többször is hallhattunk az MV Agusta sportos újdonságáról, a Dragsterről. Először csak néhány gyenge minőségű fotó szivárgott ki, majd a gyáriak tettek közzé egy titokzatoskodó teaser-videót. Ekkor már sejteni lehetett, hogy sokáig nem rejtegethetik a Dragstert, melyről kicsivel később kémvideó is készült egy Varese-közeli benzinkúton.

Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Két keréken is kormolhatunk?

2014.01.31. 15:35 - Hírszerkesztő

Ha azt gondoljuk, hogy a motorkerékpár-gyártók már nem tudnak meglepni minket, nagyot tévedünk. India egyik legnépszerűbb márkája, a Hero most egy egészen szokatlan külsejű robogó koncepciójával rukkolt elő. A nagyobb meglepetést azonban a burkolatok alatt találjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
11 hozzászólás

A motoros legenda szerelte meg az ellopott biciklit

2014.01.30. 16:10 - Hírszerkesztő

A fél ország kiakadt Josihiro ellopott biciklijén, ami ráadásul nem is egyedi eset, hiszen két év sem telt el Kunio, a japán motoros esete óta: egyelőre úgy néz ki, ha Budapestre vetődik egy japán világjáró, azonnal ellopják a járművét.

Távolról sincs vége, olvasson még »
9 hozzászólás

Beleköp a Ducati levesébe?

2014.01.28. 12:44 - Hírszerkesztő

Nem megy a titkolózás az olaszoknak. Az MV Agusta legújabb gépéről már a gyári teaser-videó megjelenése előtt kiszivárgott néhány részletfotó, most pedig az olaszországi Varese közelében, egy benzinkúton tűnt fel a Dragster. A kémfotósok egyáltalán nem voltak szégyenlősek: nemcsak fotót, de egy rövid videót is készítettek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Egységben az erő?

2014.01.27. 14:42 - Hírszerkesztő

Közösen próbálja átvészelni a nehéz spanyolországi gazdasági helyzetet az Ossa és a Gas Gas. Az együttműködés kulcsa az erőforrások megosztása. A két márka ugyanakkor továbbra is életben marad, nem közös néven folytatják a motorgyártást. Az összefogás azt is jelenti, hogy nem terveznek elbocsátásokat sem.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Lenyomták a BMW-t

2014.01.23. 10:12 - Hírszerkesztő

A KTM jelenleg Európa legnagyobb motorgyártója, igaz, ezért a címért szinte folyamatosan komoly küzdelmet vívnak a BMW-vel. 2013-ban mindkét márka növelni tudta eladásait az előző évekhez képest, a bajorok pedig egyenesen minden idők legjobb statisztikáját érték el. Most a KTM is nyilvánosságra hozta saját eredményeit.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Csak adrenalinfüggőknek?

2014.01.21. 13:51 - Hírszerkesztő

Alig néhány napja szivárogtak ki az első fotók az MV Agusta újdonságáról, a gyáriak máris közzétettek egy hivatalos teaser-videót a Dragsterről. A videóban a Metallica szolgáltat aláfestést a kipörgő kerekű Agustához - a körítés alapján egy igazán zúzós, sportos gép érkezhet.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Coma negyedszer

2014.01.19. 16:56 - Hírszerkesztő

Két hét és mintegy 8500 kilométer megtétele után Chilében célba ért a Dakar mezőnye. A motorosoknál végül elmaradt a meglepetés: a címvédő Cyril Despres-t ugyan megfosztották trónjától, a KTM viszont továbbra is egyeduralkodó a világ egyik legkeményebb tereprali-versenyén.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

Ilyen Lotus még nem volt

2014.01.18. 15:17 - Hírszerkesztő

A leginkább autósportsikereiről ismert Lotus tavaly nyáron jelentette be, hogy motorkerékpár-építésbe fog. Meg is alapították a Lotus Motorcycles-t, és a tervek elkészítésére felkérték Daniel Simont, a Tron Lightcycle megalkotóját (aki a Bugatti Veyron megalkotásában is részt vett). A technikai adatokról és a motor stílusáról egészen mostanáig csak találgatni lehetett.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

Megújul Európa kedvence

2014.01.16. 11:22 - Hírszerkesztő

A Honda egyik legnépszerűbb modellje a PCX, mely évek óta az eladási listák élmezőnyében szerepel az európai piacon. Elsősorban városi vagy elővárosi ingázóknak ideális, hiszen aránylag könnyű, kicsit és fordulékony - ráadásul fogyasztása is kedvező.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Most megveheti a pápa Harley-ját

2014.01.15. 12:56 - Hírszerkesztő

Elárverezik Ferenc pápa Harley-Davidsonját. Az egyházfő még tavaly, a Harley-Davidson márka fennállásának száztizedik évfordulója alkalmából kapta ajándékba a Dyna Super Glide-ot, mely most kalapács alá kerül. Mivel Ferenc pápa biztonsági okokból egyébként sem használhatná a motort, így inkább jótékony célokra ajánlotta fel.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Ismét élen a KTM

2014.01.11. 15:15 - Hírszerkesztő

Már több mint négyezer kilométert tettek meg a motorosok a Dakar január ötödikei rajtja óta. A mai pihenőnapot követően vasárnap elhagyják Argentínát, és átlépnek Bolíviába, hogy Uyunin keresztül folytathassák útjukat a chilei Valparaisóba. Az élen hat szakasz után Marc Coma áll.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Jön az egyhengeres Kawasaki?

2014.01.08. 10:56 - Hírszerkesztő

Kétszázötven köbcentis, egyhengeres sportmotorral bővítheti palettáját a Kawasaki. A japán gyártó új belépőmodellje elsősorban egyes ázsiai piacokon jelenthet majd érdekes és olcsó alternatívát a motorosok számára.

Forrás: TMCBlog.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Elhunyt a Pannónia fejlesztőmérnöke

2014.01.06. 14:54 - Hírszerkesztő

Elhunyt dr. Kováts Miklós, a Csepeli Motorkerékpárgyár korábbi fejlesztőmérnöke. A kiváló szakember számos magyar motorkerékpár tervezésében fontos szerepet vállalt. Nevéhez fűződik többek közt a P10-esek váltójának módosítása, valamint mások mellett ő is részt vett a H széria tervezésében. Disszertációját a P20-as modellel kapcsolatban írta.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Rajtol a Dakar

2014.01.05. 12:10 - Hírszerkesztő

Összesen több mint 400 indulóval rajtol el ma a 2014-es Dakar-rali. A harmincötödik alkalommal megrendezett terepversenynek most hatodszor ad otthont Dél-Amerika. Az argentínai Rosarióból helyi idő szerint 10 óra 20 perckor rajtolnak, ez Magyarországon 14.20-at jelent. A versenyzők mintegy 8400 kilométer megtétele után futhatnak majd be a célba a chilei Valparaisóban.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Ilyet nem vehetsz minden nap

2013.12.28. 15:09 - Hírszerkesztő

A hetvenes évek egyik ikonikus versenymotorja volt a Yamaha TZ 750-ese. Olyan legendák is ültek a nyergében, mint a sokszoros világbajnok, Giacomo Agostini. Mielőtt élesben is kipróbálták volna a gépet, még 1973-ban Japánban kezdte tesztelni Kel Carruthers. Most éppen ezt az első tesztpéldányt kínálják eladásra az eBay-en.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Motoroztatták az olimpiai lángot

2013.12.21. 17:53 - Hírszerkesztő

Szocsiban 2014 februárjában veszi kezdetét a XXII. téli olimpia, a lángváltó pedig már szeptember végén elindult, hogy aztán a világűrt is megjárva végül a megnyitóig eljuthasson a sporteseményeknek otthont adó városba.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 228