Hírek Hírek

Jól elocsmányítják az új R1-et

2015.04.10. 15:40 - Zomborácz Iván

Akik ujjukat szorosan rajta tartják az internet verőerén, még emlékezhetnek, hogy a Ducati Panigale japán változatát mennyire elcsúfították a japán piac számára. Akkor az történt, hogy a blokk alá húzott kipufogó nem felelt meg az ottani, szigorú előírásoknak, ezért egy ormótlan csövet kellett tervezni a helyére.

Jááááááj! Hát komolyan, ezt a kipufogót így hogy?
Távolról sincs vége, olvasson még »
17 hozzászólás

Nem élhetek muzsikaszó nélkül!

2015.04.09. 11:51 - Lendvai Zsolt

A motorkerékpárokon a hifi viszonylag szokatlan extra, ráadásul eddig többé-kevésbé a testes túragépek kiváltsága volt. Így például a Honda Deauville, a Gold Wing, illetve a BMW egyes modelljein élvezhették a zenét a motorosok – kialakítástól függően nagyjából 100 km/h-s sebességig. A kínai Lexmotónál azonban úgy vélik, a kispénzű motorosnak is jár a muzsika.

Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Betyár lesz a turbós Suzuki

2015.04.08. 17:07 - Zomborácz Iván

A turbós Suzuki Recursion tanulmány egy óvatos lépést tett a sorozatgyártás felé: a japán gyártó szabadalmaztatta a motor műszaki megoldásait. Ez ugyan nem jelent garanciát a megvalósulásra, de mindenképpen biztató.

Távolról sincs vége, olvasson még »
17 hozzászólás

Szabadalmaztatták a Honda csodamotorját

2015.04.08. 12:44 - Zomborácz Iván

A tavaly ősszel bemutatott Honda RC213V-S utcai MotoGP replikáról a Honda nagyon erősen azt sulykolta, hogy csak egy tanulmány – a sorozatgyártás lehetőségét csak lebegtették, és lebegtetik most is, hiszen még nem mondták rá az áment.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Szállítmányozási papírok buktatták le az új KTM-et

2015.04.07. 15:37 - Zomborácz Iván

A KTM 390 Duke zseniális motor: erős egyhengeres motor, pille súly, jó futómű és fék, jó kidolgozás és semmi sallang. Sikeres is lett, a gyár pedig nem hagyja elhervadni az kis Duke sorozat legerősebb tagját.

KTM 390 Duke - az aktuális eresztés
Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Kitiltják az alulöltözött nőket a motorversenyekről

2015.04.07. 11:10 - Zomborácz Iván

Egy durván megkésett áprilisi tréfának tűnhet, de nem az: a Nemzetközi Motorsport Szövetség, az FIA betiltja az Endurance Világbajnokságon a lengén öltözött esernyőtartó lányokat. Még a legendás, 24 órás Le Mans-i futamon sem lesznek nyakig érő combok másfél tenyérnyi textilben.

Távolról sincs vége, olvasson még »
18 hozzászólás

Gáz van a Multistradákkal

2015.04.07. 09:34 - Lendvai Zsolt

Közel hatezer motorkerékpárra vonatkozó visszahívást rendelt el a Ducati észak-amerikai részlege. Az akció 2010 és 2014 között gyártott 1200-as Multistradákat érint, ezeknél ugyanis egy hiba miatt előfordulhat, hogy nem lehet teljesen visszaengedni a gázt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
5 hozzászólás

Visszahívást rendelt el az Öhlins

2015.04.06. 13:12 - Zomborácz Iván

Björn valószínűleg nem figyelt oda kellően, összesen 934 utángyártott Öhlins rugóstagot és 2827 kormánylengés-csillapítót hív vissza a gyártó, ugyanis ezeknél egy menethiba miatt elveszhet a csillapítás, ami akár eséshez is vezethet.

Öhlins TTX GP rugóstag. Itthon ennek az árából jellemzően motort vesznek
Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

Tele van magyarokkal a Superbike

2015.04.04. 11:46 - Zomborácz Iván

Idén öt magyar versenyzőnek is drukkolhatunk a Superbike Világbajnokságon. A csúcskategóriában a BMW S 1000 RR-rel induló Tóth Imrének szoríthatunk, a kevesebb módosítást megengedő stock1000-ben pedig Németh Balázs, Rizmayer Gábor és Sebestyén Peti képviseli hazánkat. Bódis Richárd a stock600-as mezőnyben áll rajthoz Kawasakijával.

Tóth Imre a thaiföldi futamon
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Ánusz miatt nevezik át a Yamahát?

2015.04.03. 14:42 - Zomborácz Iván

A Yamaha miután bemutatta az új YZF-R1-et és R1M-et, levédette az YZF-R1S nevet is. Felmerülhet a kérdés, hogy ha már van egy normális, utcai modelljük, az R1, ami mellett van egy MotoGP technikával felspécizett, a Superbike homologizáció miatt létrehozott R1M, akkor mi lenne az R1S?

Yamaha YZF-R1M - jelen pillanatban az egyik legdurvább széria sportmotor
Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Két versenyt hagy ki Pedrosa

2015.04.03. 09:22 - Lendvai Zsolt

A MotoGP katari idénynyitóján Valentino Rossi ellopta a show-t, ugyanis zseniális versenyzéssel állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Ha pedig épp nem róla szóltak a híradások, akkor az olasz fölényt (a második-harmadik helyen a két ducatis, Dovizioso és Iannone végzett) zengte a szaksajtó. Volt azonban a futamnak egy másik fontos fejleménye is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

Az ülésen ülni kell, srácok

2015.04.02. 14:08 - Zomborácz Iván

A brazíliában felvett videó egy laza csoportos vagánykodással indul, kerekezgetnek a városból kivezető úton a fiatalok, de nem jön föl rendesen az eleje, folyton visszahuppa, olyan kormánycsapágy-gyilkos módon. Aztán 2:15 környékén megszületik a tuti ötlet, be kell adni a riói Jézust, akkor megmarad a becsület. Hát, nem maradt meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »
24 hozzászólás

Dolgok, amik ne legyenek a nyomodban: orrszarvú

2015.04.01. 15:34 - Zomborácz Iván

Az alábbi videó Nepál déli részén, Hetaudán készült. A bőven másfél tonna fölötti indiai orrszarvú a piactól a kórházig felforgatta a 135 ezres várost. A hírek szerint egy embert megölt, hármat megsebesített.

Távolról sincs vége, olvasson még »
9 hozzászólás

Majd pont az angoloknak mondják meg, hogy melyek a kerek számok?

2015.04.01. 11:27 - Zomborácz Iván

Eleinte április elsei tréfára gyanakodtunk, de igaznak bizonyult a hír: a Triumph munkatársai annyira különcök (vagy feledékenyek), hogy 21. évfordulós modellt mutatnak be a Speed Triple-ből. A sorozat első példányait 1994-ben dobták piacra, ezt az évszámot őrzi a limitált kiadás is: Speed 94 és 94R névre hallgat, attól függően, hogy az alap Speed Triple-re, vagy annak csúcskivitelű, Öhlins futóművel és Brembo monobloc fékekkel szerelt változatára épül.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

13 millióért legalább a hangulat megvan

2015.03.31. 13:03 - Zomborácz Iván

Miután a Bimota bejelentette, hogy részt vesz a Man TT-n és más közúti versenyeken, leleplezték a limitált szériás Bimota BB3 TTrofeot. A nevében elrejtett fájdalmas szóviccel súlyosbított limitált szériából (a TT a verseny nevében a Tourist Trophy szavak rövidítése, ebből a trophy olasz megfelelője a trofeo) hatvan darab készül, ami egészen szép szám ahhoz képest, hogy eleve egy különleges kiadás darabszámának megfelelő gyártási kapacitású márka csúcsmodelljének a különleges kiadásáról beszélünk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Nyolcórás versenyen tér vissza a világbajnok

2015.03.31. 09:13 - Lendvai Zsolt

Az ausztrál Casey Stoner két világbajnoki címet nyert MotoGP-pályafutása során. Először 2007-ben Ducatival, majd 2011-ben Hondával végzett a pontvadászat élén. 2012-ben azonban némi meglepetésre, mindössze 27 évesen intett búcsút a királykategóriának, és felhagyott a versenyzéssel. Igaz, kicsivel később kipróbálta magát hazája V8 Supercars autóverseny-sorozatában is, ahol a középmezőnyhöz tartozott, de egyetlen szezon után a távozás mellett döntött.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Ha tíz év múlva veszed, tudd, messziről jött

2015.03.30. 13:48 - Zomborácz Iván

A KTM a 125-ös, 200-as, 390-es (valójában 375 köbcentis) modellek mellé új RC és Duke változatokat mutatott be. Ezek különlegessége, hogy 250-esek. A kérdés, hogy miért volt ezekre szükség?

A választ a japán előírásokban kell keresni, ott ugyanis 250 köbcenti felett kötelező a műszaki vizsga, ami arrafelé egy nagyon precíz és költséges történet, amit a többség igyekszik elkerülni. Emiatt rendkívüli módon pörög a 250-esek piaca – és ebből szeretné a KTM kivenni a részét a Duke és RC sorozattal.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Visszahívás a KTM-nél

2015.03.27. 15:37 - Lendvai Zsolt

Visszahívási akciót rendelt el a 2015-ös Enduro R és SMC R modellekre a KTM. Ezeknél ugyanis rutinellenőrzés világított rá egy potenciális hibalehetőségre. Összeszerelés közben egy bilincs sértheti meg a hátsó fék ABS-vezetékét. Ha pedig a gyártósorról hibátlanul is gördült le a gép, akkor a rázkódások és rezgések is előidézhetik ezt a problémát.

Fotó: R. Schedl / KTM
Távolról sincs vége, olvasson még »
5 hozzászólás

Kis csúsztatással lett az MV Agusta a legerősebb

2015.03.27. 10:50 - Zomborácz Iván

Sok spekuláció, szivárogtatás és előzetes után végre itt van az MV Agusta F4 RC, az olasz cég superbike homologizációs csúcsgépe. A nyitott kipufogóval 212, utcai dobbal 202,5 lóerős és 115 Nm nyomatékú őrületet a superbike versenysorozat szabálymódosítása hívta életre: az új előírások kevesebb módosítást engedélyeznek a versenymotorokon, ezért a szériagépeket kellett annyira felhúzni, hogy a visszavágott lehetőségek ellenére se legyenek gyengébbek. A legtöbb gyártó ezt különleges kiadásokkal oldja meg – az MV Agusta például ezt annyira komolyan vette, hogy mindössze a homologizációhoz szükséges minimumot, azaz 250 darabot gyártanak az RC-ből.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Kettőötvennel a nemzeti parkban

2015.03.27. 07:08 - Lendvai Zsolt

A közlekedés biztonságát veszélyeztette a rendőrök szerint az a kanadai motoros, aki a Banff Nemzeti Park területén száguldozott járművével.

A kép illusztráció
Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Kezdődik a szezon - a Shox-nál is

2015.03.27. 06:37 - Hirdetés

A tavaszias idő beköszöntével sokan már elő is kapták a garázs mélyéről motorjukat, mások pedig talán a tél nagy részét is végignyomták a nyeregben. A szezonra mindenesetre illik rendesen felkészíteni a gépet, és ilyenkor a motoros is könnyebben elcsábul egy-egy vonzó ajánlatra. A Shox új katalógusa is menetrendszerűen érkezik ilyenkor, ahogy azt már megszokhattuk, egészen jó cuccokkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Tízmilliót egy replikáért?

2015.03.26. 13:38 - Lendvai Zsolt

A Tron: Örökség című filmben látott motorkerékpár replikáját kínálja eladásra az RM aukciós ház. A 2010-es moziban feltűnt futurisztikus gép kezdetben csak a filmvásznon létezett, később azonban egy tízes szériát elkészített belőle a Parker Brothers Choppers. Azt, hogy a hamarosan kalapács alá kerülő példány az ő munkájuk-e, nem tudni. Az azonban biztos, hogy kimondottan az Andrews-gyűjtemény megrendelésére épült meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Vagány café racer a Yamahától

2015.03.26. 09:49 - Zomborácz Iván

A Yamaha lerántotta a leplet az XV950 bobber café raceresített változatáról, az XV950 Racerről. Az alapváltozathoz képest csak minimálisan módosítottak a típuson, a 942 köbcentis léghűtéses V2-es legnagyobb teljesítménye továbbra is 52 lóerő, az újdonságot a csutka kormány és a café racer stílusú üléspúp jelenti. Ezeken felül az ülés is magasabb lett, a 690 mm helyett 765 mm, és a lábtartó is hátrébb kerül, valamint a rugóutakhoz is adtak néhány extra millimétert.

Távolról sincs vége, olvasson még »
11 hozzászólás

Scrambler és robotsáska három kerékkel

2015.03.25. 13:11 - Zomborácz Iván

A Yamaha kapásból két új háromkerekű tanulmányt leplezett le – úgy tűnik, a tavalyi 01GEN tanulmány hatalmas lendületet adott a tervezőknek, illetve komolyan bővítenék a Tricity-vel kezdett vonalat, vagyis olyan robogók gyártását, amivel első sorban az autósokat csábítanák át robogóra.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Három robogóst nullázott le a mercis

2015.03.25. 10:14 - Zomborácz Iván

Egy nagy autóval az esélyek is jobbak, hogy minél több közlekedőt söpörjünk le az útról – az igazán nagy fogásokhoz viszont érdemes a piroson is áthajtani. Ha ez verseny lenne, az alábbi videón látható mercis lenne az, aki az első lépésből mattot ad, feldobásból beüti a hárompontost, a kezdőkörből íveli a gólt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
21 hozzászólás
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 243