Hírek Hírek

Kémfotón a kicsi veretős Yamaha

2015.05.07. 11:14 - Zomborácz Iván

Végre teljes egészében láthatóvá vált a Yamaha MT-25, ami lényegében az R25-R3 páros naked változata. A kis sportmotorokkal az idomzatot és a kormányt leszámítva szinte teljesen megegyezik, a blokk, a futómű és a fékek azonosokat.

A kémfotó Indonéziában készült, így az MT-25 látható rajta
A kémfotó Indonéziában készült, így az MT-25 látható rajta
Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Íme, a világ első elektromos berúgókarja

2015.05.06. 12:14 - Lendvai Zsolt

Míg régen a motorkerékpárok elképzelhetetlenek voltak berúgókar, vagy éppen pedálok nélkül, addig az önindítók egyre szélesebb körű elterjedésével számos típusról eltűntek ezek a berendezések. Így mindenféle erőlködés nélkül, egyetlen gombnyomással indíthatjuk be a gépet – igaz, sok motorost éppen a berúgókar megléte húz ki a pácból, ha az akksi már elfáradt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
20 hozzászólás

Meghalt Geoff Duke

2015.05.06. 10:23 - Lendvai Zsolt

Egy Man-szigeti idősek otthonában, 92 éves korában elhunyt Geoff Ernest Duke. A brit motorversenyző korának kiemelkedő tehetsége volt, először 1948-ban állt rajthoz a Manx Grand Prix-n. Igazán ismertté egy évvel később vált, amikor a Junior versenyben második lett, a Senior futamot pedig körrekorddal nyerte meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Olcsó motorokkal a piac meghódításáért

2015.05.05. 10:33 - Lendvai Zsolt

Az áprilisi adatok szerint tizennégy százalékos növekedést könyvelhetett el a tavalyi eladásokhoz képest az indiai TVS Motors. A motorgyártó azonban ennyivel nem éri be, tovább növelné piaci részesedését. Ezt elsősorban olcsó gépekkel érhetik el – ezek közül az egyik legvonzóbb az 51 990 rúpiába, vagyis alig több mint 200 ezer forintba kerülő Phoenix 125.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

A világ legparább motoros mutatványa

2015.05.04. 17:33 - Zomborácz Iván

A nap végén szánjunk másfél percet minden idők legdurvább motoros mutatványára. Josh Sheehan a freestyle motocross legújabb istene, aki csak az unalom ellen kezdett motorozni Ausztrália egyik legizoláltabb részén. Aztán egyszer csak a világ legjobbja lett. Ezzel.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Ilyen kipufogóval kalandmotor?

2015.05.04. 16:14 - Zomborácz Iván

Már korábban beszámoltunk arról, hogy a Royal Enfield egyfelől levédette a Himalayan nevet, illetve hatalmas modellfejlesztésbe kezdtek, ami különösen nagy szó egy olyan cégnél, ami máig a gyarmati múlt örökségéből él.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Meztelen Yamaha Ázsiának

2015.05.02. 09:38 - Lendvai Zsolt

Azt már egy ideje tudjuk, hogy a Yamahánál nem lustálkodnak, hanem éppen az MT-sorozat legújabb tagján dolgoznak. Most azonban úgy tűnik, egyre közelebb a bemutató, az YZF-R25 sportmotor csupasz változatát hamarosan leleplezik.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

A BMW Scrambler már köztünk jár

2015.05.01. 10:22 - Zomborácz Iván

Talán a Ducati Scrambler körüli hype miatt, talán másért, de már dolgoznak a német mérnökök a BMW R nineT scrambleresített változatán. A projektbe egyébként vélhetően bevonják-bevonták az amerikai motorépítő-császárt, Roland Sands-et is, aki korábban már épített Scramblert a nineT-ből, és amúgy is nagyon érzi ezt a vonalat, emlékezzünk vissza csak a dirt track Desmosedicire, ami szintén az ő műhelyéből gördült ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Jönnek a nagygenerátoros Triumph-ok

2015.04.30. 17:08 - Zomborácz Iván

Két új Tiger 800 modellváltozatot leplezett le a Triumph, amikben a legnagyobb újítás a megnövelt teljesítményű generátor. Ez elsőre elég soványnak hangzik, de szükség is van a 650W-ra, hiszen ez látja el azokat az elektromos extrákat, amikkel vastagon megszórták az újdonságokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

A japánok rákattantak a BMW-kre

2015.04.30. 10:29 - Lendvai Zsolt

Az utóbbi időszakban több japán motorépítőt is megihlettek a BMW-k. Tavaly éppen a jubileumi R nineT köré szerveztek versenyt a távol-keleti országban, amelyen igen érdekes, színvonalas alkotások születtek. Most azonban továbbléptek, és belevágtak az Ignite Straight Six elnevezésű projektbe.

Távolról sincs vége, olvasson még »
5 hozzászólás

Nagy visszahívás a Harley-nál

2015.04.29. 11:45 - Lendvai Zsolt

Nagy visszahívást jelentett be a Harley-Davidson az Egyesült Államokban. Az NHTSA – lényegében az amerikai közlekedési hatóság – vizsgálatai szerint ugyanis egyes modellek kuplung főhengerével lehet gond, amely azt eredményezheti, hogy a kuplung nem old rendesen. Elsősorban akkor állhat elő a probléma, ha valaki hosszabb ideig nem használja a gépet.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

A legdurvább antitalentumot is motorra ültetnék

2015.04.28. 15:37 - Zomborácz Iván

A Quadro egy 2011-ben alapított svájci cég, ami egy különleges fúzióban látta meg a jövőt: olyan robogót akartak gyártani, ami megadja a szabadság érzését és a műfaj praktikumát, de a kétkerekűeknél sokkal biztonságosabb. A 2006-ban bemutatott Piaggio MP3 mentén indultak, hiszen van háromkerekű modelljük, de már a cég nevének kiválasztásakor tudták, hogy tovább emelik a tétet, az igazi sláger a négy kerék lesz. Négy dönthető kerék.

Quadro4
Quadro4
Távolról sincs vége, olvasson még »
14 hozzászólás

Egy motoros klub bandajelzéssel látott el egy döglött bálnát

2015.04.27. 17:21 - Zomborácz Iván

Mit kezdenél egy döglött bálnával? Úgy, hogy a döglött bálna nem egy mozgásképtelen Mercedes S-osztályt jelent, hanem egy elpusztult tengeri emlőst? A san franciscoi East Bay Rats Motorcycle Club az igényes bandagraffiti mellett döntött.

Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Milliárdos lett a Triumph tulajdonosa

2015.04.27. 13:43 - Zomborácz Iván

John Bloor vagyona a becslések szerint 1,025 milliárd angol font, ami átszámítva nagyjából 430 milliárd forintnak felel meg, vagyis mindenét felszámolva akár meg is finanszírozhatna egy új négyes metrót. A világ szerencséjére viszont nem korrupcióval vastagon átszőtt városfejlesztésben utazik, hanem remek és szép motorokban: ő ugyanis a Triumph tulajdonosa.

John Bloor, a Triumph megmentője
John Bloor, a Triumph megmentője
Távolról sincs vége, olvasson még »
11 hozzászólás

Nyomorogjon más a buszon, te legyél csak az élet császára

2015.04.26. 10:53 - Zomborácz Iván

Eszünk ágában sincs tagadni, hogy jelenlegi világunkban súlyos probléma a környezetszennyezés, aminek egy jelentős – de nem a legnagyobb hányadáért! – a közlekedés a felelős. A probléma megoldását sokan a tömegközlekedés felfuttatásában látják, de a világ legnagyobb részén a promóciós kampányok sugallataival szemben a menetrendszerű buszok se nem kényelmesek, se nem gazdaságosak, se nem környezetbarátak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
18 hozzászólás

Rendőr rúgta le a motorról

2015.04.25. 15:37 - Lendvai Zsolt

A napokban került fel az internetre az a videó, amelyen egy 2012-es, texasi üldözés végkifejlete látható. A 25 éves motoros kapott egy lövést, majd a rendőr nemes egyszerűséggel lerúgta a motorról.

Távolról sincs vége, olvasson még »
45 hozzászólás

Vagy ordas kamu, vagy tényleg mindent ver a villany

2015.04.24. 12:16 - Zomborácz Iván

Nemsokára elindul az Energica Ego elektromos sportmotor amerikai forgalmazása, ezzel együtt a modellt bevezető kampány is felpörgött. Az alábbi videóben különböző gyors villannyos, benzines, kettő- és négykerekű járművekkel vetik össze négyszáz méteren az Egot. Az eredmények leleplezése előtt mindenki kössön magában fogadásokat az alábbi futamokra, mi veri a 136 lóerős, de 195 Nm nyomatékú villanymotort?

Távolról sincs vége, olvasson még »
27 hozzászólás

Victoryval keresztbe? Gátlástalanul!

2015.04.24. 09:42 - Lendvai Zsolt

A drift jó móka. Hosszasan lehet arról vitatkozni, hogy sportnak nevezzük-e, vagy sem, de egészen biztosan szórakoztató – ezt a Totalcar újratöltött Faluvégi Farolásán bárki megtapasztalhatja testközelből is. Na, persze nem feltétlenül úgy, ahogy azt az alábbi videóban láthatjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Sportos csillapításod örökre hiányozni fog

2015.04.23. 14:24 - Zomborácz Iván

A Marzocchi apró olasz manufaktúrának indult 1949-ben, és az azóta eltelt több mint 65 évben a motorkerékpár-ipar fontos beszállítóivá váltak. Az elmúlt években az MV Agustának, a Ducatinak, a BMW-nek és Bimotának szállítottak futóműveket, ezeknek a gyártóknak így sürgősen új partner után kell nézniük.

Milyen futómű lesz ezután a csodálatos MV Agusta Rivalében?
Milyen futómű lesz ezután a csodálatos MV Agusta Rivalében?
Távolról sincs vége, olvasson még »
16 hozzászólás

Még csak meg sem mutatták neki a krómot

2015.04.23. 12:10 - Zomborácz Iván

Ebben a szegmensben ritkaság az a fajta mértékletesség, amit a Moto Guzzi tanúsított az Audace (helyes kiejtés: audáce, audácse, nyelvészül leírva auˈdaːʧe, olaszul pedig bátrat jelent) tervezésénél. A custom műfajban gyakran megszalad a krómozók keze, az olaszok viszont elkerültek minden csillogást. És milyen jól tették!

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Videón a Husqvarna supermotója

2015.04.23. 10:26 - Lendvai Zsolt

A Husqvarna már a 2013-as milánói EICMA motorszalonon előrukkolt a 701-es típusjelzést viselő supermotóval, tavaly pedig ugyanott mutatták be a sorozatgyártásra érett változatot is. Mindez azt jelenti, hogy ez a gép lesz az első utcai Husky, mióta a KTM felügyelete alá került a svéd márka.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Lehetséges ennél nagyobb tahónak lenni?

2015.04.22. 16:40 - Zomborácz Iván

Az argentin futam warm up-ján a Moto3 kategóriában induló Romano Fenati minden olyan gesztust bemutatott, amitől egy motorversenyző ellenszenves lehet. Niklas Ajoval szólalkozott össze, és nem  sikerült nagyvonalúan túllépnie a konfliktuson. A hölgyolvasóknak elárulom, hogy ez a fajta viselkedés szokatlan a versenypályákon, a férfi olvasóknak pedig úgy mondanám, hogy egy ekkora utolsó büdös tahót még nem láttam.

Távolról sincs vége, olvasson még »
13 hozzászólás

Motort árulnak a Top Gear műsorvezetői

2015.04.21. 15:10 - Lendvai Zsolt

Most, hogy a világ vitathatatlanul legnézettebb autós műsorának forgatása a Clarkson-botrányt követően szünetel, jövője pedig kérdésessé vált, a műsorvezetőknek más elfoglaltságot kell találniuk. Nem mintha James May és Richard Hammond nagyon unatkozna, de most belekóstolnak az árverések világába is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Véglegesítették a Dakar útvonalát

2015.04.21. 12:54 - Zomborácz Iván

Hatalmas esőzések és áradások forgatták fel az elmúlt hónapokban Chilét, emiatt kishíján borultak a tervek: bá az övék az egyik legstabilabb gazdaság Dél-Amerikában, a több halálos áldozatot követelő természeti katasztrófák komoly csapást mértek az országra, így a jövőben inkább a károk helyreállítására kell költeniük, mintsem egy Dakar kaliberű versenyre.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

A rendőrség szagot fogott: 65 helyett 288 km/h

2015.04.20. 16:50 - Zomborácz Iván

Guy Martin a Man TT ünnepelt hőse, az egyik legtehetségesebb és legjobban ünnepelt versenyzője az utcai versenyeknek. Ezúttal viszont nem valamelyik tévéműsorával vagy sporteredményével került be a hírekbe, hanem egy autós gyorshajtással. Egy cikkben bevallotta, hogy a Man-sziget egyik apró falujában némileg átlépte a sebességhatárt: a 40 mérföldes (kb. 65 km/h) korlátozás alá eső zónában 288 km/h-val küldött megy egy Aston Martin Vanquish Carbont.

Az egyik résztvevő: Guy Martin
Az egyik résztvevő: Guy Martin
Távolról sincs vége, olvasson még »
11 hozzászólás
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 244